Duitse marktsituatie najaar 2021

Actuele situatie in Duitsland herfst 2021:

LinkedIN post 8 september 2021


Na een wat slappe zomer, is de ‚Aufschwung‘ van de economie zich duidelijk aan het aftekenen. De orderboeken lopen vol, zowel in Nederland als in Duitsland. In Duitsland gaat alles wat langzamer, vooral het geloof in het positieve. Het thuiswerken is wel voorbij, Kurzarbeit voor de meeste bedrijven ook en er wordt weer voorzichtig positief naar de toekomst gekeken.


Duitsland kampt wellicht nog iets harder met het grondstoffentekort als Nederland, zo is onze ervaring. Dat echter biedt weer kansen voor onze klanten. We merken dat er meer aanvragen aan nieuwe leveranciers worden gedaan, omdat de huidige leveranciers te lange levertijden krijgen. Anderzijds wordt er minder naar de prijs gekeken, maar meer naar de levertijden. Aangezien Nederlandse toeleveranciers vaak creatiever zijn dan hun Duitse collega’s aan de ene kant.


Aan de andere kant zien wij dat onze klanten op goede relaties inzetten, zowel aan klantzijde als aan leverancierszijde, waardoor ze ook aan materiaal kunnen komen wat schaars is momenteel. Langere levertijden worden dan ook geaccepteerd. Dit biedt extra kansen omdat onze klanten zo kunnen laten zien, wat hun kwaliteit is, zowel in het product, als in de organisatie. En dat is de start van een nieuwe samenwerking. 


Nog zo'n reeël verhaal van www.theeuwenmarketingplus.nl  

Contactgegevens

Adres THEEUWEN marketing plus

Lilienweg 6, D-49828 Neuenhaus


Adres THEEUWEN marketing plus

Bijkantoor: Burg. Edo Bergsmalaan 39

NL-7512 AD Enschede

Bel THEEUWEN marketing plus

T  +49-5941-988324

M +31-6-83509800